Lenteconcerten

Concerten afgelast

In overleg met de KU Leuven hebben wij helaas moeten beslissen dat onze Lenteconcerten niet kunnen doorgaan op 2 en 3 april omwille van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het virus COVID-19. We vinden dit uiteraard zeer jammer maar de gezondheid van onze leden en de gemeenschap heeft natuurlijk prioriteit.

Betaalde tickets zullen we, indien gewenst, terugbetalen.

Als je vragen hebt kan je altijd mailen naar info@usoleuven.be of ons een berichtje sturen via onze Facebook- of Instagrampagina

Concert Make-A-Wish

Op 30 April gaven we samen met Make-A-Wish en de Koningin Elisabethzaal de kans aan Aude om te soleren met een volledig symfonisch orkest. Jammer genoeg zijn we genoodzaakt de huidige maatregelen omtrent het COVID-19 virus ons dit concert uit te stellen tot 28 april 2021.

Had je al tickets gekocht? Dan zal je gecontacteerd worden door de Elisabethzaal om te bekijken of je de tickets wil behouden voor de nieuwe datum.

Het USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.
In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 
In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 
Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.