Tour Concerts

The USO goes on tour during the first week of November. The program played on tour will also be played during the Tour Concerts for our Leuven audience.

Update: since 28 October, wearing a mouth mask is mandatory in all KU Leuven buildings. This is also the case during our concerts, and afterwards at the reception.

The program:
– Overture from ‘Il barbiere di Siviglia’ by Gioachino Rossini
– Symphonic Dances by Edvard Grieg
– Symphony nr. 5 by Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Date:
– Thursday the 11th of November (doors 19u30, start 20u)
– Friday the 12th of November (doors 19u30, start 20u)

Location:
Rector Pieter De Somer-Aula (PDS)
Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven
Parking is possible below the PDS. Accessibility information is available here.

To guarantee the safety of all attendees, we will use Covid Safe Tickets. Do not forget to install the CovidSafe app, and bring your ID card.

Tickets for these concerts are sold by our members and in the Shop. The prices are as follows:
– Student with culture card: €5
– Student/-18: €6
– Adult/non-student: €12
– At the door: above + €1
Tickets ordered through the website will be ready at the box office.

After the concert everyone is welcome to attend the free Leffe reception.

The USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.
In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 
In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 
Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.