Join us!

The USO welcomes new members!

Are you studying at KU Leuven and do you want to play in a symphonic orchestra? Then you are who we are looking for!

On Wednesday 28th of September and Sunday 2nd of October we hold our introductory rehearsals. These rehearsals are an ideal opportunity to get to know the orchestra before taking an audition.
Don’t forget to sign up using the form of which the link can be found on the page Introductory Rehearsals.

Auditions will be held on the 3rd and 4th of October 2022, more info on the page Auditions.

We hope in advance that you can attend!

The USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.
In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 
In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 
Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.