Lenteconcerten: “TITAN” – 60 jaar USO

Komt dat zien!
0p donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023 presenteert het USO haar jaarlijkse lenteconcerten, die deze keer net iets specialer zijn dan anders: het USO viert haar 60-jarig bestaan, samen met het 25-jarig jubileum van onze dirigent Edmond Saveniers!

Om deze bijzondere gelegenheid te vieren, wagen we ons aan de magistrale Eerste Symfonie van Mahler, die niet voor niets “Der Titan” gedoopt is.
Hieraan vooraf gaat de machtige Rienzi Ouverture van Wagner, waarmee deze jubileumconcerten op de juiste manier worden ingezet.
Tot dan!

Op het programma:
Rienzi: Ouverture van Richard Wagner
Symfonie nr. 1 van Gustav Mahler

Data:
– Donderdag 20 april 2023 (deuren 20u, aanvang 20u30)
– Vrijdag 21 april 2023 (deuren 20u, aanvang 20u30)

Locatie:
Rector Pieter De Somer-Aula (PDS)
Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven
Parkeren is mogelijk onder de PDS. Meer info over het gebouw en toegankelijkheid vindt u hier.

Tickets voor deze concerten zijn beschikbaar bij onze leden, en op de site onder Tickets.
De volgende prijzen worden gehanteerd:
– Student met Cultuurkaart: €5
– Student | -18: €6
– Volwassenen | niet-studenten: €12
– Aan de deur: bovenstaande + €1
Tickets besteld via de website zullen klaarliggen aan de kassa.

Na het concert verwelkomen we u zoals steeds op onze gratis Leffe-receptie.

Het USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.

In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 

In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 

Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.