Repetities

Zoals andere orkesten, moet het USO ook af en toe repeteren, om zijn programma te kunnen brengen voor het publiek. Reeds sinds 2002 gaan de repetities door in de Ensemblezaal van het Kunstcentrum STUK (Naamsestraat 96, onder de fossielen, trilokwieten en andere onderkruipsels ook gekend als het Arenberginstituut). Deze repetities gaan door op iedere woensdag van 19u45, en eindigen stipt om 22u30. Een pauze van een kwartier wordt voorzien. Door tijdig de repetitie te stoppen, willen we ook mensen die omwille van colleges vroeg tussen de lakens willen, de kans bieden om mee te spelen in het USO. 

Voorbije jaren is echter gebleken dat de voorbereidingsmarge die beschikbaar is voor het instuderen van het reisprogramma, zeer krap is. Daarom zijn er tot aan de reis, dus ongeveer de eerste vier weken, bijkomende repetities op zondag.

Wegbeschrijving

Met de GPS

Adres: Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Vanaf het Station

Stap de Bondgenotenlaan door, richting centrum. U komt op de Grote Markt. Aan uw linkerkant ziet u het Leuvense stadhuis. Het stadhuis ligt op de hoek van de grote markt en de Naamsestraat. Sla dus onmiddellijk nà het stadhuis linksaf. U bent nu in de Naamsestraat. STUK bevindt zich op nummer 96, aan uw rechterkant.

Vanuit Brussel-Luik, via de E40

Neem afrit 22 (‘Leuven’). Na de scherpe bocht komt u op de E314. Neem onmiddellijk de eerste afrit (Afrit 15: ‘Leuven’). U komt op de Koning Boudewijnlaan. Volg deze 4-baansweg. U passeert 2 lichten. Na de 2e lichten komt u aan een viaduct. Sla net voor het viaduct rechtsaf. U bevindt zich nu op de ring rond Leuven. U komt uit op de Naamsepoort. Ga aan de lichten linksaf, de Naamsestraat in. STUK bevindt zich op nummer 96, aan uw linkerkant.

Vanuit Hasselt-Leuven, via de E314

Neem afrit 18, zo komt u op de Mechelsesteenweg. Sla linksaf, richting Leuven. Sorteer rechts voor. 500 meter rechtdoor komt u aan lichten. Sla rechtsaf. U bevindt zich nu op de ring rond Leuven. Aan de eerste lichten (de Tervuursepoort) gaat u rechtdoor. Sorteer links voor. U rijdt nu over een viaduct. Sla linksaf aan de de eerstvolgende lichten (de Naamsepoort), de Naamsestraat in. STUK bevindt zich op nummer 96, aan uw linkerkant. Voor iedereen die met de wagen komt: Neem steeds de ring rond Leuven, tot aan de Naamsepoort. Sla daar de Naamsestraat in. Wanneer u een andere invalsweg neemt is de kans dat u op tijd in de zaal geraakt zeer klein. Het centrum van de stad is voor het overgrote deel verkeersvrij.

Parkeerplaatsen

Als u vanop de Leuvense ring de Naamsestraat inrijdt, is er aan uw linkerkant (net voor u het STUK tegenkomt) de H. Hartparking (tegenover het H.Hartziekenhuis). Hier kan u onbeperkt avondparkeren van 19u00 tot 7u00 voor een vast bedrag van € 3.