Reisconcerten

Tijdens de eerste week van november gaat het USO naar goede gewoonte op concertreis. Het programma dat gespeeld wordt op reis voeren we uiteraard ook uit voor ons Leuvens publiek.

Update: sinds 28 oktober is het dragen van een mondmasker verplicht in alle gebouwen van KU Leuven. Dit is dus ook het geval tijdens onze concerten, en achteraf op de receptie.

Op het programma:
– Ouverture uit ‘Il barbiere di Siviglia’ van Gioachino Rossini
– Symfonische Dansen van Edvard Grieg
– Symfonie nr. 5 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Data:
– Donderdag 11 november (deuren 19u30, aanvang 20u)
– Vrijdag 12 november (deuren 19u30, aanvang 20u)

Locatie:
Rector Pieter De Somer-Aula (PDS)
Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven
Parkeren is mogelijk onder de PDS. Meer info over het gebouw en toegankelijkheid vindt u hier.

Om de veiligheid van alle toeschouwers te garanderen, zullen we werken met Covid Safe Tickets. Vergeet dus niet de CovidSafe app te installeren, en uw identiteitskaart mee te brengen.

Tickets voor deze concerten zijn beschikbaar bij onze leden, en in op de site onder Winkel. De volgende prijzen worden gehanteerd:
– Student met Cultuurkaart: €5
– Student/-18: €6
– Volwassenen/niet-studenten: €12
– Aan de deur: bovenstaande + €1
Tickets besteld via de website zullen klaarliggen aan de kassa.

Na het concert verwelkomen we u zoals steeds op onze gratis Leffereceptie.

Het USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.
In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 
In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 
Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.