Kom bij het USO!

Sopraan gezocht!

Voor onze lenteconcerten van 2024 gaat het USO opnieuw op zoek naar een solist. Op het programma staat ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss.
Hierbij hoort natuurlijk een prachtige sopraanstem en daarom organiseren wij een auditie voor deze solopartij.

Onze concerten vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 april 2024. Heb jij of iemand die je kent er altijd al van gedroomd om dit werk met orkest uit te voeren?

Schrijf je dan in voor 17 juli 2023 op onze website. Er zal eerst een voorselectie plaatsvinden via een doorgestuurde opname en nadien krijgen de gelukkigen een uitnodiging voor de auditie.
De auditie zelf zal plaatsvinden op 17 september 2023 in Leuven. Alle informatie over de auditie en voorselectie vind je op de pagina Solistenauditie.

Meespelen?

Het USO verwelkomt nieuwe leden!

Studeer je aan de KU Leuven, speel je een strijk- of blaasinstrument en wil jij deel uitmaken van een symfonisch orkest? Dan ben jij wie we zoeken!

Op woensdag 27 september en zondag 1 oktober 2023 houden we onze kennismakingsrepetities. Wil je de sfeer eens komen opsnuiven? Dan is zo’n repetitie de ideale gelegenheid.
Vergeet je niet in te schrijven via de form waarvan de link binnenkort op de pagina Kennismakingsrepetities zal gepost worden.

Dit jaar zullen de audities doorgaan op 2 en 3 oktober 2023, alle info is terug te vinden op de pagina Audities.

Wij hopen alvast dat je erbij kan zijn!

Het USO

Het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven werd opgericht in 1962. Het orkest bestaat volledig uit studenten die hun passie voor muziek willen delen en elke woensdagavond samenkomen om te musiceren. Elk academiejaar speelt het USO onder leiding van dirigent Edmond Saveniers twee programma’s in Leuven.

In november trekt het orkest er bovendien steevast samen op uit: we hebben het hier over de befaamde concertreis. Op deze reis wordt er veel gerepeteerd en geconcerteerd. Daarop volgt steeds een concertreeks in het goede oude Leuven. 

In het tweede semester speelt het orkest een lenteprogramma in Leuven; rond deze tijd kan je ons ook nog vinden op een concert op verplaatsing. Zo speelde het USO in het verleden reeds in het Kursaal in Oostende, het Concertgebouw in Brugge en op talrijke andere locaties. 

Naast een orkest is het USO natuurlijk ook een studentenvereniging: Muzikale en minder muzikale nevenactiviteiten vullen de wekelijkse repetities aan en zorgen voor een leuke en studentikoze groepssfeer.