Solistenauditie | Sopraan

Ben je geïnteresseerd om met het USO te soleren in de ‘Vier letzte Lieder’ van Strauss? Lees dan zeker eens volgende informatie over de auditie en de concerten.

Je kan je aanmelden als solist door een mailtje te sturen naar concertmeester@usoleuven.be. Hierin (te grote documenten mogen via WeTransfer verstuurd worden of gedeeld worden via een online drive) stuur je meteen alle documenten door voor de voorselectie (zie hieronder). De deadline voor aanmelding is 16 juli om 23:59.

Voor de voorselectie vragen wij jullie om een kleine opname in te zenden van een eigen gekozen werk, zodat wij al een inschatting kunnen maken van jullie niveau. Verder vragen wij jullie om een korte motivatiebrief te schrijven over waarom jullie graag met het USO zouden willen soleren. Tot slot vragen wij nog om ook jullie CV toe te voegen in je aanmelding.

Na de voorselectie worden jullie gecontacteerd met de uitslag. De gelukkigen worden uitgenodigd om auditie te komen doen op 17 september 2023 in Leuven. Hierop worden jullie verwacht om enkele voorgeselecteerde passages uit de ‘Vier letzte Lieder’ te zingen. Deze passages worden meegedeeld na de voorselectie.

Onze concerten vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 april 2024 met voorafgaand een generale repetitie op woensdag 17 april. Het is dus belangrijk dat je ten minste deze data al vrij bent. Verder vragen wij om nog minstens een tweetal keer op voorhand met het orkest te repeteren. Deze repetities vinden plaats op woensdagen en eventueel ook op zondagen.

Het USO betaalt de solist ook voor deze concertreeks. Als je al eens een inkijk wil doen in het vooropgestelde solistencontract van het USO dan kan je dit hier raadplegen.